Mainos
Mainos

Naisia yhä vähän professoreina

EU-komission tilastoista selviää, että naisten osuus tutkijoista on vain vajaa kolmannes ja professoreista vielä vähemmän.

Naisprofessoreiden määrä on Suomessa edelleen suhteellisen pieni. Nykyisellään naisia on vain noin viidennes kaikista professoreista.

EU-komission tilastoista selviää, että tohtorin- tai lisensiaatintutkinnon suorittajista lähes puolet oli naisia vuonna 2003. Naisten osuus tutkijoista oli kuitenkin vain vajaa kolmannes ja professoreista vielä vähemmän.

Vanhoihin EU-maihin verratessa Suomi sijoittuu tilastossa seitsemänneksi naistutkijoiden osuudella mitattuna. Uudet EU-maat huomioiden sijaluku kuitenkin putoaa, sillä naisia on paljon tutkijoina esimerkiksi Baltian maissa.

Naisten asemaa tieteessä pohdittiin tänään Helsingissä kokoontuneessa seminaarissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot