Mainos
Mainos

Naisiin kohdistuva väkivalta kiusallinen asia kirkolle

Naisiin kohdistuva väkivalta on piispa Voitto Huotarin mielestä kiusallinen asia kirkolle. Huotari myönsi puheessaan Mikkelin hiipakuntakokuksessa tänään, että kirkossa on kiusallista käsitellä naisiin kohdistuvaa väkivaltaa.

Huotarin mukaan kristillisessä opetuksessa on sellaista, mitä on vuosisatojen ajan käytetty perusteluna naisia alistettaessa. ja miehen ylivaltaa. Hän sanoi myös, että väkivaltaa ja syrjintää suosivista asenteista ja käyttäytymistavoista on päästävä eroon.

Huotarin mukaan on vaikea uskoa, että väkivaltaa voi esiintyä kristityssä kodissa tai kristillisessä yhteisössä. -Missä vaikenemisen muuri on murtunut, siellä on kuitenkin kuultu myös tästä monia kertomuksia. Naisiin kohdistuvan väkivallan ongelma koskee kuviteltua enemmän myös meitä kristittyjä ja kirkkoa, totesi Huotari.

Vaikeneminen ei kuitenkaan ole vastaus ongelmaan. -Väkivalta jättää aina henkisen trauman niin uhrille kuin sen tekijällekin eikä se unohdu. Naisiin kohdistuva väkivalta on kaikissa muodoissaan ihmisoikeusloukkaus. Se on tunnustettava kirkossa synniksi, joka vahingoittaa naisen ihmisarvoa ja särkee kristittyjen yhteyden, huomautti Huotari.

Hän on huolestunut siitä, että kun on opetettu ihannekuvaa kristitystä kodista, ei aina ole sen rinnalla muistettu pitää esillä ja käsitellä sitä rikkinäisyyttä, mitä todellisuudessa esiintyy avioliiton sisällä ja sen liepeillä. -Väkivaltaa ja syrjintää suosivista asenteista ja käyttäytymistavoista on päästävä eroon. Sovitus ja anteeksiantamus ovat keinoja siihen. Ne edellyttävät asian tiedostamista, siitä puhumista ja vilpitöntä halua. Uhrilta sitä ei kuitenkaan pidä ensimmäisenä odottaa, Huotari muistutti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme