Mainos
Mainos

"Naisjohtajat harkitsevat miehiä enemmän"

Huomenna tarkastettavan väitöskirjan mukaan naisjohtoisilla yrityksillä on keskimäärin paremmat hallinto- ja valvontakäytännöt, tilinpäätösraportoinnin laatu ja taloudellinen tulos kuin miehillä.

Emilia Penin väitöskirjan mukaan naiset ottavat vähemmän taloudellisia riskejä sekä ovat joitakin osin konservatiivisempia kuin miehet.

Kuitukankaita valmistavan Suominen Yhtymän toimitusjohtajan Nina Kopolan mukaan tulos kertoo siitä, että naisjohtajat harkitsevat miehiä enemmän.

– En sanoisi välttämättä, että naiset ottavat vähemmän riskejä. Naiset harkitsevat ehkä asioita pidempään, eivätkä tee päätöksiä ilman kunnon harkintaa. Mutta kyllä uutta pitää aina yrittää, toimitusjohtaja Kopala kertoo.

Hän on ainoa suomalaisen pörssiyhtiön naispuolinen toimitusjohtaja.

Tutkimuksen kohteena olivat yritysten toimitusjohtajat, rahoitusjohtajat, hallituksen puheenjohtajat sekä tilintarkastajat. Vuosilta 2003–2010 kerätty tutkimusaineisto koostui suurimmista yhdysvaltalaisista ja pohjoismaisista pörssiyhtiöistä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot