Mainos
Mainos

"Naisjohtajat harkitsevat miehiä enemmän"

Huomenna tarkastettavan väitöskirjan mukaan naisjohtoisilla yrityksillä on keskimäärin paremmat hallinto- ja valvontakäytännöt, tilinpäätösraportoinnin laatu ja taloudellinen tulos kuin miehillä.

Emilia Penin väitöskirjan mukaan naiset ottavat vähemmän taloudellisia riskejä sekä ovat joitakin osin konservatiivisempia kuin miehet.

Kuitukankaita valmistavan Suominen Yhtymän toimitusjohtajan Nina Kopolan mukaan tulos kertoo siitä, että naisjohtajat harkitsevat miehiä enemmän.

– En sanoisi välttämättä, että naiset ottavat vähemmän riskejä. Naiset harkitsevat ehkä asioita pidempään, eivätkä tee päätöksiä ilman kunnon harkintaa. Mutta kyllä uutta pitää aina yrittää, toimitusjohtaja Kopala kertoo.

Hän on ainoa suomalaisen pörssiyhtiön naispuolinen toimitusjohtaja.

Tutkimuksen kohteena olivat yritysten toimitusjohtajat, rahoitusjohtajat, hallituksen puheenjohtajat sekä tilintarkastajat. Vuosilta 2003–2010 kerätty tutkimusaineisto koostui suurimmista yhdysvaltalaisista ja pohjoismaisista pörssiyhtiöistä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme