Mainos
Mainos

Naislääkärien palkat selvästi pienempiä kuin miesten

Naislääkärit tienaavat keskimäärin huomattavasti vähemmän kuin miespuoliset kollegansa. Lääkäriliiton selvityksen mukaan naiset ansaitsevat säännöllisenä työaikana jopa 15 prosenttia mieslääkäreitä vähemmän.

Liiton mukaan erot johtuvat muun muassa siitä, että mieslääkärit ovat usein vanhempia. He työskentelevät vaativammissa ja korkeapalkkaisemmissa tehtävissä kuin naiset.

Lisäksi miehet työskentelevät useammin paikkakunnilla, joissa palkat ovat keskimääräistä paremmat. Miehet tekevät myös naisia enemmän päivystyksiä ja ylitöitä.

Lääkäriliiton tutkija Juho Ruskoaho uskoo, että palkkaerot kaventuvat tulevaisuudessa.

- Aikasemminhan lääkärin ammatti oli hyvin miesvaltainen ala, eli 70% iäkkäämistä lääkäreistä on miehiä, mutta nyt trendi on kääntynyt ja lääkärikunta on naisistumassa juuri sen takia, että opiskelijoista suurin osa on naislääkäreitä.

Ruskoahon mukaan muutokseen menee vielä jonkin aikaa, koska nyt opiskelevien erikoistumiseen menee vielä ainakin muutamia vuosia.

Selvitys perustuu Tilastokeskuksen Kuntasektorin palkat -aineistoon, joka kerättiin viime vuoden lokakuussa. Selvityksessä oli mukana lähes 8200 kokopäiväisen lääkärin palkkatiedot.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot