Mainos
Mainos

Naispapin syrjinnästä epäillyt kiistävät syyllisyytensä

Syytteet juontavat juurensa maaliskuulle, jolloin Hyvinkään kirkossa vietettiin Sleyn kirkkopyhää.

Hyvinkään seurakunnan naispapin syrjinnästä epäillyt kiistävät syyllisyytensä. Jupakkaa puitiin Hyvinkään käräjäoikeudessa tänään. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun kyseisenkaltaista tapausta käsitellään käräjillä.

Työsyrjinnästä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta syytetään vs. kirkkoherrana toiminutta Hyvinkään seurakunnan kappalaista Tauno Tuomista. Syrjinnästä puolestaan ovat syytteessä Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen (Sleyn) pastori Ari Norro ja yhdistyksen paikallisosaston puheenjohtaja Pirkko Ojala.

Syytteet juontavat juurensa maaliskuulle, jolloin Hyvinkään kirkossa vietettiin Sleyn kirkkopyhää. Seurakuntaan vierailulle tullut Norro kieltäytyi yhteistyöstä pastori Petra Pohjanraidon kanssa uskonvakaumuksensa vuoksi. Pohjanraidon oli määrä toimia ehtoollisavustajana jumalanpalveluksessa.

Tilanne laukesi, kun Pohjanraito poistui paikalta. Hänen tilalleen tuli toinen nainen, jota ei ollut vihitty papiksi.

Norro ja Ojala kiistivät oikeudessa, että he olisivat painostaneet tai estäneet Pohjanraitoa osallistumasta jumalanpalvelukseen.

Tuomisen mukaan koko tilanne oli niin äkillinen ja odottamaton, ettei hän tiennyt miten toimia. Hän hyväksyi Pohjanraidon lähdön "pitkin hampain".

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme