Mainos
Mainos

Naispappeja vältellyt pappi erotettiin määräajaksi

Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli on erottanut määräajaksi seurakuntapastorin, joka ei halunnut työskennellä yhdessä naispapin kanssa.

Vammalan seurakunnan pastori Markus Malmivaara tuomittiin erotettavaksi kolmeksi kuukaudeksi virantoimituksesta eli seurakuntapastorin virasta. Lisäksi hänet tuomittiin erotettavaksi pappisvirasta kolmeksi kuukaudeksi.

Malmivaara ei ole saapunut työpaikalleen, jos hänet on määrätty toimimaan jumalanpalveluksessa yhdessä naispuolisen pastorin kanssa. Tuomiokapitulin käsittelyssä oli kolme tapausta. Kaksi niistä oli sattunut syyskuussa 2007 ja yksi kuluvan vuoden helmikuussa.

Tuomiokapitulin mukaan Malmivaara oli jättänyt hänelle määrätyn virkatehtävän toimittamatta ja siten laiminlyönyt virkavelvollisuuksiaan. Tuomiokapituli katsoi, että kirkon viranhaltija ei voi teologiseen näkemykseensä tai vakaumukseensa vedoten kieltäytyä virkatehtäviensä suorittamisesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot