Mainos
Mainos

Naispappeuden vastustaja jää virkavapaalle

Naispappeutta vastustavalle Oulun Karjasillan seurakunnan kappalaiselle Vesa Pöyhtärille on myönnetty kahden vuoden virkavapaus. Oulun hiippakunnan tuomiokapituli päätti asiasta tänään. Pöyhtäri jää virkavapaalle kesäkuun puolessavälissä.

Pöyhtäristä on myös tehty uusi kuripitovaatimus. Tuomiokapitulin kurinpitoasiamies vaatii kurinpitorangaistusta, koska kappalainen ei ole hoitanut virkatehtäviään. Asiaa käsitellään tuomiokapitulissa vielä ennen kesää.

Lakimiesasessori Osmo Rahjan mukaan kurinpitoasiamies ei ole täsmentänyt vaatimustaan sen tarkemmin. Lievemmillään se tarkoittaa kirjallista varoitusta, mutta kurinpitoasiamies voi vaatia myös viraltapanoa.

Naispappien kanssa yhteistyöstä kieltäytyneen kappalaisen asioita on setvitty Oulussa jo vuosia. Viime vuoden lokakuussa tuomiokapituli langetti kappalaiselle kahden kuukauden virkaeron. Pöyhtäri on valittanut Oulun hallinto-oikeuteen, jossa asia on vielä käsiteltävänä.

Kaksi vuotta sitten tuomiokapituli antoi Pöyhtärille kirjallisen varoituksen, jota käsitellään korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

- Jos virkaeron lainvoima säilyy eri oikeusasteissa, nähtäväksi jää, mihin ajankohtaan se osuu. Jos virkaero kohdistuu hänen virkavapausaikaansa, silloinhan sillä ei ole mitään merkitystä, Rahja sanoo.

Rahja korostaa, että kurinpitorangaistus ja nyt myönnetty virkavapaus eivät liity toisiinsa, vaan ne käsitellään erillisinä asioina.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot