Mainos
Mainos

Naispappeuden vastustaja sai potkut

Naispappien kanssa yhteistyöstä kieltäytynyt kappalainen Vesa Pöyhtäri erotetaan virastaan määräajaksi. Pöyhtäri on työskennellyt Oulun Karjasillan seurakunnassa. Virasta erottaminen johtuu Pöyhtärin kieltäytymisestä yhteistyöstä naispappien kanssa.

- Oulun tuomiokapituli ajaa kirkkopoliittista linjaa, johon kuuluu naispappeuden vastustajien elinolojen kaventaminen paikallisseurakunnissa, kirjoittaa Pöyhtäri blogissaan.

Mies kirjoittaa, että päätöksellä ei kajottu kuitenkaan hänen oikeuteensa toimia pappina.

- Saan edelleen täysin esteettä toimittaa jumalanpalveluksia, pitää rippikouluja, kastaa, haudata ja vihkiä sekä opettaa Raamattua Suomen evankelisluterilaisen kirkon lailllisena pappisviran haltijana. Jos se ei ole mahdollista osoitteessa A, se on mahdollista osoitteessa B.

Pöyhtärin erottamisesta päätti Oulun hiippakunnan tuomiokapituli. Päätös astuu voimaan kesäkuun alussa ja jatkuu aina vuoden 2011 tammikuuhun saakka.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme