Mainos
Mainos

Naispappeuden vastustajien oma hiippakunta suunnitteilla

Naispappeutta vastustavat papit suunnittelevat oman hiippakunnan perustamista. Hiippakunta toimisi koko maassa. Se tarvitsisi oman piispan, joka voisi vihkiä papeiksi miehiä, jotka eivät suostu samaan pappisvihkimykseen naiskollegojen kanssa.

Asiaa ajavan pastori Sakari Korpisen mukaan ensi vuosi on asian suhteen ratkaiseva, tuolloin Ruotsissakin ollaan perustamassa vastaavaa hiippakuntaa.

Hiltunen: Naispappeuden vastustajat ajetaan ahtaalle

Jumalanpalveluksista naispappien kansa kieltäytynyt Valkealan seurakunnan kirkkoherra Petri Hiltunen on ilmoittanut olevansa sitä mieltä, että vastustajat on ajettu kirkossa liian ahtaalle. Hiltunen varoittaa luterilaisen kirkon repeamisestä kahtia.

Hiltunen on hämmästynyt kirkon johdon suorista kannanotoista, joiden mukaan Hiltunen itse olisi sopimaton hoitamaan kirkkoherran virkaa siksi, että hän kieltäytyy pitämästä jumalanpalveluksia naispappien kanssa.

Arkkipiispa Jukka Paarma ja Mikkelin piispa Voitto Huotari ovat kyseenalaistaneet Hiltusen kyvyn hoitaa virkaansa vakaumuksensa takia.

Hiltunen itse ei näe mitään syytä erota virastaan. Hänen mukaansa suurin osa maailman kristityistä ei hyväksy naispappeutta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme