Mainos
Mainos

Naispappeuden vastustus vähenee

Miespapeista vain 13 prosenttia suhtautuu torjuvasti naispappeihin.

Naispappeuden vastustajien määrä on tuoreen selvityksen mukaan vähentynyt viime vuosina. Tällä hetkellä miespapeista noin 13 prosenttia suhtautuu torjuvasti naisten pappeuteen, kun viisi vuotta sitten vastustajia tai varauksella suhtautuvia oli lähes joka kolmas.

Vaikka erilaisten näkemysten aiheuttamat ongelmat ovat yleisesti vähentyneet seurakunnissa, ovat ne saattaneet samaan aikaan kärjistyä paikallisesti.

Esimerkiksi pääkaupunkiseudun hiippakunnissa papeista huomattava osa on naisia mutta ongelmia ei juurikaan näytä olevan. Toisaalta esimerkiksi Oulun hiippakunnassa naisten osuus papeista on keskimääräistä alhaisempi mutta ongelmia on melko paljon.

Espoon hiippakunnan piispan Mikko Heikan johtama työryhmä julkisti tänään selvityksensä ensimmäisen osan, jossa kartoitettiin erilaisten näkemysten synnyttämiä ongelmia määrällisesti.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 03.02.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme