Mainos
Mainos

Naispoliisien urakehitys hidasta

Vaikka naisten määrä poliisivoimissa kasvaa, kasvu ei heijastu juuri lainkaan päällikkötasolle. Tämä selviää poliisin uraauurtavasta tasa-arvoselvityksestä, ensimmäisestä lajissaan.

Poliisissa tasa-arvokysymyksistä ei ole juuri keskusteltu. Vaikka tasa-arvolaki on ollut voimassa jo vuosia, ensimmäinen kartoitus valmistui juuri. Perusasia eli palkka on naispoliiseilla kunnossa - se on sama kuin miehillä. Mutta ongelmiakin paljastui.
-Näkisin, että suurin ongelma on siinä että urakehitys on hidasta, sanoo sisäministeriön poliisiosaston neuvotteleva virkamies Tiina Eränkö-Pekkanen.

Suomessa naispoliiseja on viitisensataa eli kahdeksan prosenttia poliiseista. He toimivat lähinnä etelän suurissa poliisipiireissä. Osuus on eurooppalaista keskitasoa, mutta pohjoismaalaisittain pieni. Ruotsissa ja Norjassa joka viides poliisi on nainen. Tänä vuonna poliisikoulun aloittavista jo kolmannes on naisia, ja naispoliisien määrä kasvaa nopeasti.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme