Mainos
Mainos

Naisrauhapykälä rankaisisi parisuhdeväkivallasta

Raiskauskriisikeskus Tukinainen haluaa naisrauhapykälän Suomen lakiin. Sille olisi tarvetta parisuhdeväkivallan katkaisemisessa. Usein parisuhdeväkivalta jatkuu pitkään ja pahenee, mutta Suomen rikoslaissa tätä ei oteta huomioon. Rangaistus tulee lähinnä vain viimeisestä teosta.

Ruotsissa naisrauhapykälä on ollut laissa jo kymmenen vuotta. Sen mukaan rangaistus kovenee, jos parisuhdeväkivalta on osa jatkuvaa kierrettä.

- Pykälästä olisi hyötyä, koska yleensä uhri jaksaa tehdä rikosilmoituksen vain siitä viimeisestä teosta. Silloin ei oteta huomioon sitä, että takana saattaa olla monen vuoden väkivaltakierre, kertoo Tukinaisen juristi, varatuomari Päivi Vilkki-Leinonen.

Vilkki-Leinonen myös muistuttaa, että lähisuhdeväkivaltaan liittyy paljon muutakin kuin fyysistä väkivaltaa, kuten henkistä väkivaltaa ja vapaudenriistoa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme