Mainos
Mainos

Näissä järvissä sinilevää on havaittu runsaasti

Lomalaisia viileä ja sateinen kesäsää harmittaa, mutta kalseat ilmat pitävät uimavedet puhtaina levistä. Kuudesta järvestä sinilevää löytyy kuitenkin runsaasti.

Sinilevähavainnot ovat edelleen vuodenaikaan nähden vähäisiä. Merivesistä sinilevähavaintoja on tehty muutamia. Ympäristökeskuksen mukaan Suomenlahdella, Turun saaristossa, Korppoon eteläisellä saaristoalueella sekä Oulun edustalla on tehty vähäisä sinilevähavaintoja.

– Sinilevätilanne ei ole lainkaan hälyttävä, arvioi tutkija Kristiina Vuorio Suomen Ympäristökeskuksesta.

Valtaosassa Suomen järvistä sinilevää ei ole ollenkaan. Joistain järvistä on löydetty hieman sinilevää ja vain kuudesta järvestä sinilevää löytyy runsaasti.Kirkkojärvestä Kangasalta, Rokuanjärvestä Vaalasta, Iso-Melasesta Paltamosta, Rehja-Nuasjärvestä ja Oulunjärvestä Kajaanista sekä Heinosesta Sotkamosta.

Järvistä, joissa on huomattu runsaasti sinilevää, saattaa tulla etenkin pienille lapsille ja koirille oireita. Uiminen kannattaa harkita tapauskohtaisesti.

– Jos harkitsee uimista sinilevää sisältävissä järvissä, kannattaa käyttää maalaisjärkeä. Sinilevät saattavat kasaantua esimerkiksi järven pohjukoihin ja vaikkapa sadan metrin päässä sinileväkerääntymästä levää ei näy ollenkaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme