Mainos
Mainos

Näissä kunnissa äänestettiin ahkerimmin - katso kartta

Äänestysaktiivisuus oli suurinta Pohjanmaalla, suurissa kaupungeissa sekä muutamassa Lapin kunnassa. Heikointa se oli Ahvenanmaalla ja Itä-Suomessa. Äänestysprosentti oli koko maassa 70,1.

Klikkaa karttaa ja tarkista kunnan ääniaktiivisuus. Mitä tummempi kunta, sitä korkeampi äänestysaktiivuus kunnassa on ollut. Luvuista on vähennetty ulkomailla asuvat Suomen kansalaiset.

Suurin äänestysaktiivisuus oli Kauniaisissa, jossa äänesti 84,7 prosenttia äänioikeutetuista. Seuraavana tuli Luoto 84 prosentin äänestysaktiivisuudella ja Perersören kunta 82,9 prosentilla.

Heikointa oli äänestysinto oli Ahvenanmaan kunnissa. Alhaisin prosentti oli Saltvikissä, jossa äänestysuurnilla kävi 53,3 prosenttia äänioikeutetuista. Ahvenanmaan ulkopuolella alin äänestysprosentti oli Kaavilla, jossa äänestysaktiivisuus 59 prosenttia äänioikeutetuista 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme