Mainos
Mainos

Näistä asioista Halla-ahon valiokunta päättää

Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho valittiin hallintovaliokunnan johtoon.

Maahanmuuttokriittisyydestään parhaiten tunnettu Halla-aho johtaa valiokuntaa, joka käsittelee muun muassa maahanmuuttoon liittyvät lait.

Hallintovaliokunta käsittelee maahanmuuttoasioiden lisäksi paljon julkisen sektorin asioita. Esimerkiksi kunnalliset ja kirkolliset asiat kuuluvat hallintovaliokunnan piiriin. Myös poliisiin ja pelastustoimeen liittyvät asiat ovat valiokunnan heiniä.

Halla-ahon edeltäjänä toimi keskustan Antti Rantakangas.

Edellinen valiokunta: Lisää resursseja kotouttamiseen

Millaisia esityksiä valiokunta on sitten viime vaalikaudella tehnyt?

Viime helmikuussa hallintovaliokunta hyväksyi maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thorsin lausunnon ulkomaalaislain perheenyhdistämissäännöksistä ja niiden soveltamisesta.

Valiokunta piti ilmeisenä, että Suomen perheenyhdistämissäännösten ja niiden soveltamisen toimivuudessa on korjattavaa.

Lausunnon toisessa kohdassa edellytetään, että "Suomen perheenyhdistämislainsäädäntö saatetaan lähemmäksi yleiseurooppalaisia käytäntöjä."

Esityksessä edellytettiin myös riittävän rahamäärän ohjaamista ulkomaalaisasioiden ja kotouttamisen hoitamiseen.

Pyrki kiristämään aselakia

Viime lokakuussa valiokunta ilmaisi puoltavansa aselain muutosta, jolla rajoitetaan käsiaseiden saatavuutta.

Tuolloin valiokunta tiukensi hallituksen esitystä siten, että lääkärille tulisi velvollisuus tehdä poliisille ilmoitus henkilöstä, jonka hän potilastietojen ja henkilön tapaamisen perusteella katsoo olevan sopimaton pitämään hallussaan ampuma-asetta.

Uusi aselaki vahvistettiin eduskunnassa helmikuussa 2011.

Viimeisen vuotensa aikana Rantakankaan johtaman valiokunta otti useasti kantaa maahanmuuttoon. Päätösten perusteella valiokunta oli maahanmuutolle myönteinen, ja oli vahvasti sitä mieltä, että maahanmuuttoon täytyisi suunnata enemmän resursseja.

(MTV3)

Lue lisää:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme