Mainos
Mainos

Naisten asema puhuttaa naistenpäivänä

Tänään vietetään kansainvälistä naistenpäivää. YK:n naistenpäivän tarkoituksena on kiinnittää huomiota siihen, että monissa maissa naiset ovat alistetussa tai huonossa asemassa miehiin verrattuna.

Suomessa eri puolilla maata järjestetään useita juhlia päivän kunniaksi.

YK:n naistenpäivää on vietetty vuodesta 1975 lähtien. Kansallisia naistenpäiviä on kuitenkin vietetty paljon pitempään. Esimerkiksi Yhdysvalloissa ensimmäinen maan kattava naistenpäivä järjestettiin jo vuonna 1909.

Tänään vietettävän naistenpäivän tarkoituksena on kiinnittää huomiota muun muassa siihen, että monissa asioissa naiset ovat yhä alistettuja, myös täällä Suomessa.

Vetoomus seksuaalisen väkivallan kitkemiseksi

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International luovutti eilen peruspalveluministeri Paula Risikolle vetoomuksen seksuaalisen väkivallan torjumiseksi.

Naisten ihmisoikeuskysymysten asiantuntija Piia Puu Oksanen on iloinen vetoomuksen allekirjoittaneiden määrästä.

- Meillä on 15 000 allekirjoitusta, ja vuositasolla arvioidaan, että Suomessa seksuaaliseen väkivaltaan tulee pakotetuksi noin 15 000 naista. Olen ajatellut tämän allekirjoittaneiden lukumäärän ikään kuin symboloivan sitä, että jokaisella seksuaalisen väkivallan uhrilla on tällainen henkilökohtainen ihmisoikeuspuolustaja, joka on nyt nimellään ilmaissut tukevansa heidän oikeuksiaan.

Vetoomuksessa vaaditaan, että hallituksen on luotava pysyvä naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen toimintaohjelma. Väkivaltaa kokeneiden uhrien auttamisjärjestelmää on myös tehostettava.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme