Mainos
Mainos

Naisten hiustenleikkuusta veloitetaan yhä epäreilusti

Naisilta veloitetaan edelleen enemmän hiustenleikkuupalveluista kuin miehiltä. Kuluttajavirasto ja tasa-arvovaltuutettu huomauttavat, että partureiden ja kampaamoiden on hinnoiteltava palvelunsa toimenpiteen mukaan, ei sukupuolen.

Kuluttajaviraston ja tasa-arvovaltuutetun yhteisessä kannanotossa muistutetaan, että palvelun vaatiman työmäärän lisäksi hintaan saa vaikuttaa esimerkiksi tekijän ammattitaito, työn vaativuus, käytetyt aineet ja liikkeen sijainti.

Sukupuoleen perustuva hinnoittelu on kielletty sekä EU-direktiivissä että Suomen tasa-arvolaissa. Kuluttajalla on myös mahdollisuus vaatia syrjinnästä tuomioistuimessa hyvitystä. Tuomioistuin voi tuomita tasa-arvolakia rikkoneen yrityksen hyvitykseen.

Alaa on muistutettu samasta asiasta jo vuonna 2006.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot