Mainos
Mainos

Naisten keuhkosyöpä laskuun

Keuhkosyövän ilmaantuvuus naisilla on ollut nousussa yli 50 vuotta.

Naisten keuhkosyövän kasvu on pysähtynyt. Käänne keuhkosyövän ilmaantuvuudessa tapahtui vuonna 2005, jolloin tapauksia todettiin parisenkymmentä vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Naisten keuhkosyövän ilmaantuvuus on ollut nousussa koko syöpärekisterin historian ajan eli yli 50 vuotta.

Miesten keuhkosyöpä on puolestaan ollut laskussa jo 1970-luvulta, jolloin koettiin tupakkaepidemian huippu. Miesten ylivoimaisesti yleisin syöpä on eturauhasen syöpä.

Suomen Syöpärekisterin tarkkojen tietojen mukaan naisten keuhkosyöpä on Suomessa selvästi yleisempää kaupungeissa kuin maaseudulla.

Alueellinen vaihtelu naisten keuhkosyövässä on melkoisen laaja, ja pääkaupunkiseudulla ja länsirannikon kaupungeissa on vielä paljon tekemistä naisten tupakoinnin alentamiseksi. Sen sijaan esimerkiksi Tampere ja Mikkeli ovat jo aikaa sitten kääntäneet myös naisten keuhkosyövän laskuun.

Englanninkielinen julkaisu Cancer in Finland 2004 and 2005. (Cancer Society of Finland publication No. 72, Helsinki 2007) on ladattavissa pdf-muodossa verkkosivuilta osoitteista www.cancer.fi ja www.syoparekisteri.fi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot