Mainos
Mainos

Naisten korkea koulutus vähentää lasten määrää

Yli puolella korkeasti koulutetuista naisista ei ole lapsia. Uusi tutkimustulos tyrmää Turun yliopiston viimeviikkoisen tutkimuksen.

Akavan tutkijan Ulla Aitan mukaan naisen koulutustaso vaikuttaa lasten lukumäärään. Aitan tutkimus antaa täysin päinvastaisen tuloksen kuin Turun yliopiston viimeviikkoinen tutkimus. Aitta selittää ristiriitaa tutkimusaineistojen erolla.

- Lasten lukumäärää on Turun yliopiston tutkimukseesa mitattu eri tavalla kuin virallisissa tilastokeskuksen väestörekisteriin perustuvissa tilastoissa. Turun tutkimuksessa on mitattu lasten määrää ainoastaan kotona asuvien lasten määrällä.

Aitan mukaan noin kolmikymppiset ainoastaan perusasteen suorittaneet naiset olivat synnyttäneet keskimäärin 1,7 lasta. Saman ikäisillä ylemmän korkeakoulututkinnon hankkineilla lapsia oli puolestaan 0,9.

Kokonaan lapsettomia vähän koulutettujen ryhmässä oli reilu kolmannes. Sen sijaan korkeasti koulutettujen joukossa yli puolella ei ollut lapsia. Aitan tiedot pohjautuvat Tilastokeskuksen uusimpiin tilastoihin, jotka ovat vuodelta 2002.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot