Mainos
Mainos

Naisten kuukausiansiot alle 80 prosenttia miesten ansioista

Naisten kuukausiansiot olivat yksityisellä sektorilla vuonna 1995 keskimäärin 78 prosenttia miesten ansioista, kertoo Tilastokeskuksen kokoama selvitys. Eroa kasvattaa se, että miehet tekivät palkallista ylityötä 2,3 tuntia kuussa enemmän kuin naiset.

Yksityisen sektorin palkat olivat keskimäärin 10866 markkaa kuussa. Korkein ansiotaso oli 50-54-vuotiailla työntekijöillä.

Tilastokeskus julkisti tänään ensimmäisen kattavan selvityksen yksityisen sektorin palkkarakenteesta. Selvityksessä on mukana 915 000 yksityisen sektorin työsuhdetta. Selvitys liittyy koko EU:n alueella toteutettavaan tilastointihankkeeseen, ja palkansaajat on siinä ensi kerran luokiteltu EU:n ammattiluokituksen mukaisesti.

Palkkaerot eivät katoa johtopaikoillakaan

Sukupuolten palkkaerot eivät katoa johtopaikoillakaan, sillä asiantuntija- ja johtotehtävissä toimivien naisten kuukausiansiot olivat noin 20 prosenttia pienemmät kuin miesten. Sen sijaan naisvaltaisissa toimisto- ja asiakaspalvelutöissä ero oli alle 10 prosenttia.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme