Mainos
Mainos

Naisten määrä ehdokkaina pysynyt samana

Nykyisten eduskuntapuolueiden ehdokkaista naisia on joko hieman enemmän tai saman verran kuin viime kerralla. Ainoa poikkeus tästä on Kokoomus, jonka ehdokkaista naisten osuus on laskenut viidellä prosenttiyksiköllä.

Naisten osuus eduskuntavaaliehdokkaista on pysynyt jokseenkin samana kuin viime eduskuntavaaleissa. Naisia on ehdolla 799 eli 39,9 prosenttia kaikista ehdokkaista. Viime vaaleissa naisehdokkaiden osuus oli vain 0,1 prosenttiyksikköä pienempi.

Ehdokkaita on kaikkiaan 2004 eli 25 vähemmän kuin neljä vuotta sitten. Miehiä ehdokkaista on 1205.

Enemmistö ehdokkaista on aina ollut miehiä. Tällä kertaa nykyisten eduskuntapuolueiden ehdokkaista naisia on joko hieman enemmän tai yhtä paljon kuin viime kerralla. Ainoana poikkeuksena on Kokoomus. Sen ehdokkaista naisten osuus on laskenut viidellä prosenttiyksiköllä.

Vihreillä on jo neljättä kertaa peräkkäin yli puolet (52,5 prosenttia) ehdokkaista naisia. Myös SDP:lla naisten osuus ylsi lähes puoleen (49,1 prosenttia) sen asettamista ehdokkaista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme