Mainos
Mainos

Naisten osuus eduskuntaan pyrkivistä nousussa

Naisten osuus kansanedustajaehdokkaista on nousussa edellisvaaleista. Puolueet ovat nimenneet jo yli 1400 ehdokasta, joista eduskuntapuolueet yli 1300.

STT:n keräämien tietojen mukaan naisia tähän mennessä asetetuista ehdokkaista on noin 42 prosenttia. Vuoden 2007 vaaleissa naisehdokkaiden osuus oli hiukan alle 40 prosenttia.

Suhteessa eniten naisehdokkaita ovat asettamassa vihreät. Nyt julkaistuista ehdokkaista 58 prosenttia on naisia, mutta ehdokkaita puuttuu vielä. Vuonna 2007 vihreiden ehdokkaista 52,5 prosenttia oli naisia.

Jo nimetyistä ehdokkaista naisia on RKP:llä päälle 48 prosenttia, kokoomuksella päälle 45 prosenttia ja SDP:llä ja vasemmistoliitolla 44 prosentin paikkeilla.

Keskustassa naisehdokkaiden osuus on vain hieman päälle 40 prosenttia. Miesvoittoisin lista keskustalla on Satakunnassa. Keskustan 12 ehdokaspaikalla mahtuu vain kolme naista.

Kristillisdemokraatit ovat puristamassa lukuaan myös yli 40 prosentin. Pienin osuus naisehdokkaita on perussuomalaisilla, 31,6 prosenttia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot