Mainos
Mainos

Naisten pääsy politiikan huipulle vaikeutuu Irak-sotkun myötä?

Naisten pääseminen huipputehtäviin politiikassa saattaa vaarantua viimeaikaisten skandaalien vuoksi. Tutkijoiden mukaan naisten teot ja puheet joutuvat yleensäkin tarkemman suurennuslasin alle kuin miesten.

Tutkijat uskovat, että Irak-vuoto-sotku saattaa vaikeuttaa naisten pääsemistä politiikan huipulle.

Politiikan tutkijoiden mukaan politiikassa mukana olevien naisten teot ja puheet joutuvat yleensäkin tarkemman suurennuslasin alle kuin miesten.

Poliittisen viestinnän dosentti Pekka Isotalus Helsingin yliopistosta uskoo, että ns. Jäätteenmäki-jupakalla on ikäviä seurauksia:

- Tämän jälkeen muodostamme kriittisempiä käsityksiä naisista politiikan tekijöinä. Naispolitiikon pitää olla tavallaan miehinen, jämäkkä, luotettava, uskottava, määrätietoinen, mutta samaan aikaisesti myös naisellinen eli täytyy olla se pehmeä, viehättävä puoli myös, Isotalus arvelee.

Tasa-arvon puuttumisesta suomalaisesta politiikasta pidetään myös median syynä, mutta myös tavalliset äänestäjätkin ovat usein asenteellisia.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 27.06.2003)

Nainen joutuu politiikassa täyttämään kahdenlaiset kriteerit: täytyy olla "hyvä jätkä", mutta samanaikaisesti myös naisellinen, viehättävä ja miellyttävä, sanoo dosentti Pekka Isotalus.

Suomalaiset - sekä miehet että naiset - odottavat, että meillä pitää olla talouselämässä ja poliittisessa johdossa yhä enemmän naisia, toteaa valtiotieteen tohtori Kaisa Kauppinen.
(Huomenta Suomi 27.06.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme