Mainos
Mainos

Naisten sauvakävelyssä uusi maailmanennätys

Naisten sauvakävelyn maailmanennätys on nyt australialaisen Meredyth Pembroken hallussa.

Sauvakävelylle on saatu tänään helatorstaina uusi naisten vuorokauden maailmanennätys. Australialainen Meredyth Pembroke kiersi 24 tunnissa Vierumäen reittejä yhteensä 121 kilometriä.

Säännöt sallivat ennätyssuorituksessa kymmenen minuutin tauon joka toinen tunti. Energiaa Pembroke, 49, sai munakkaista ja kuntojuomista.

Sauvakävelyn alussa sää oli kylmä ja kolea ja Pembroke kärsi vähän aikaa käsikrampeista. Suurimmat vaikeudet hän koki yöllä kello kolmen aikaan, kun musertava väsymys sai hänet voimaan pahoin.

- Olen erittäin iloinen suorituksestani. Olen tyytyväinen kulkemaani matkaan, sillä tärkein tavoitteeni oli päästä maaliin, kuvaili Pembroke suorituksensa jälkeen.

Elämäntapakuntoilijaksi itseään kutsuva Pembroke haluaa rohkaista ikäisiään naisia toteuttamaan unelmiaan.

Hän valitsi sauvakävelypaikakseen Suomen, koska täällä lajia on käytetty hiihtoharjoitteena 1920-luvulta alkaen. Suomen urheiluopistossa Vierumäellä kehitettiin moderni versio noin kymmenen vuotta sitten.

Sauvakävelystä on tullut yksi suosituimmista terveysliikunnan muodoista Suomessa. Lajia on tiettävästi kokeillut yli kaksi miljoonaa suomalaista, ja säännöllisiä harrastajia lasketaan olevan liki miljoona.

Ajatusta ja sauvoja on onnistuttu viemään saksankielisiin maihin: Saksaan, Itävaltaan ja Sveitsiin. Valloitus on menossa Hollannissa ja Belgiassa. Englanninkieliset maat eivät ole omaksumisessa yhtä pitkällä, mutta harrastajamäärien lasketaan niissäkin kolminkertaistuneen viime vuonna.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme