Mainos
Mainos

Naisten väkivaltainen käytös lisääntynyt rajusti

Naisten osuus on kasvanut myös perheväkivaltatapauksissa.

Naisten osuus poliisille ilmoitettujen pahoinpitelyjen tekijöistä on kymmenessä vuodessa kaksinkertaistunut, kertoo Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalainen. Vuonna 2006 tekivät naiset jo 14 prosenttia kaikista poliisille ilmoitetuista pahoinpitelyistä.

Naiset syyllistyvät myös yhä useammin perheväkivaltaan. Kun vuonna 1996 mies oli uhrina kahdessakymmenessä prosentissa perheväkivaltatapauksista, vuonna 2006 miesuhrien osuus oli 23 prosenttia.

Törkeissä perheväkivaltatapauksissa naisten osuus tekijöinä on huomattavasti suurempi. Vuonna 2006 puolessa tapauksista uhrina oli mies.

Psykologi ja naisten väkivaltaa vastustavan projektin johtaja Hannele Törrönen ei ihmettele naisten korkeaa osuutta törkeän perheväkivallan tekijöinä. Hänen mukaansa luvun suuruus johtuu tekojen laadusta: törkeistä pahoinpitelyistä jäädään useimmiten kiinni. Sen sijaan lievemmissä väkivaltatapauksissa naisten osuus saattaa jäädä tilastoissa todellisuutta pienemmäksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme