Mainos
Mainos

Vesivahinko Naistenklinikalla – synnyttäjät ohjattiin tilapäisesti muualle

Helsingin Naistenklinikan vesikatko on päättynyt, ja synnyttäjiä aletaan taas ottaa vastaan. Sairaalan tiedottajan mukaan toiminta jatkuu huomisesta alkaen normaalisti.

Naistenklinikalla oli vesivahingon takia varhaisesta aamusta asti synnytyssulku. Uudet synnyttäjät ohjattiin Kätilöopistolle tai Jorviin. Myös kaikki ultraääniseulonnat jouduttiin perumaan tältä päivältä.

Synnytykset jatkuvat normaalisti heti ja äitiyspoliklinikan toiminta palaa normaaliksi huomenna, sanoo Hyksin tiedottaja Niina Kauppinen.

– Nyt siellä kuivauslaitteet hurisevat ja pintakuivaukset on saatu tehtyä. Se on ajan kanssa tehtävää selvitystä, että joudutaanko siellä avaamaan rakenteita tai muuta sellaista.  

Vesivahingoista kärsineissä tiloissa on myös muun muassa taukotiloja ja vastaanottotiloja. Ne olivat vahingon sattuessa tyhjillään.  

Päivystävä palomestari Tomi Kuusamo arvioi, että vettä vuosi rakennuksen kolmeen alimpaan kerrokseen kymmeniä ellei jopa satoja kuutioita. Vesi muodosti lattiapinnoille 2-3 sentin mittaisen kerroksen. 

Vesivahinko sai Kauppisen mukaan alkunsa vesiputkesta, joka oli aikaisemman remontin yhteydessä suljettu tulpalla. Nyt tulppa oli irronnut ja vettä valui äitiyspoliklinikan katosta lattialle. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot