Mainos
Mainos

Naistenviikko alkaa - yli 600 000 naista juhlii

Tänään alkavalla naistenviikolla viettää nimipäivää 632 000 naista. Heistä yli 280 000 juhlii ensimmäistä nimeään, loput toista tai kolmatta.

Suosituin naistenviikon nimistä on Johanna. Kun lasketaan toiset ja kolmannet nimet, Johanna-nimisiä suomalaisnaisia on yli 144 000.

Läheskään kaikki nimipäivät eivät näy kaikissa kalentereissa. Monista kalentereista puuttuvat muun muassa naisten viikon toiseksi ja kolmanneksi suosituimmat nimet Hannele ja Kristiina. Hannele-nimisiä suomalaisnaisia on vajaat 92 000, Kristiinoita puolestaan reilut 78 000.

Eniten päivänsankareita on keskiviikkona, joka on muun muassa Johannan ja Hannelen nimipäivä.

Viikolla juhlittavista nimistä harvinaisimmat ovat Leeni, Lenita ja Tinja. Leeni-nimisiä on noin 470, Lenitoja noin 620 ja Tinjoja 767.

Naistenviikolla on seitsemänä peräkkäisenä päivänä ainoastaan naisten nimipäiviä. Viikko loppuu ensi sunnuntaina Jaakon päivään, jolloin uimavedet alkavat vanhojen kansanuskomusten mukaan viilentyä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme