Mainos
Mainos

Naistoimitusjohtaja kepittää miesjohtajan kannattavuuskisassa

Tutkijat pitävät naisten ja miesten välistä eroa hämmästyttävän suurena. Naisten määrä talouselämän huippupaikoilla on lisääntynyt viime vuosina, mutta kirittävää riittää edelleen.

Naistoimitusjohtajan kipparoima yritys on selvästi kannattavampi kuin vastaavanlainen miestoimitusjohtajan vetämä yritys. Elinkeinoelämän valtuuskunnan teettämästä tutkimuksesta ilmenee, että naistoimitusjohtajan vetämä yritys yltää käytännössä noin kymmenen prosenttia parempaan kannattavuuteen.

- Mielestäni ero on hämmästyttävän suuri. Katsoimme kuutta yrityksen kannattavuusmittaria ja kaikilla mittareilla ilmiö tuli esille samansuuntaisena, sanoo Petri Rouvinen, yksi tutkimuksen tekijöistä.

Vaikka naisten määrä talouselämän huippupaikoilla on lisääntynyt viime vuosina, kirittävää riittää vielä. Tutkimuksessa oli mukana kaikkiaan 13 000 yritystä, joista vajaalla kahdeksalla prosentilla on naistoimitusjohtaja ja reilulla seitsemällä prosentilla naispuolinen hallituksen puheenjohtaja.

Selvityksessä olivat mukana lähes kaikki vuonna 2003 vähintään kymmenen henkilöä työllistäneet suomalaiset osakeyhtiöt. Otos on tutkijoiden mukaan kansainvälisestikin laajin naistutkimuksessa käytetty yritysaineisto.

(MTV3-STT)

(Kauppalehden talousuutiset 24.09.2007)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot