Mainos
Mainos

Naisyrittäjyyden edistäminen lisäisi työpaikkoja

Työryhmä esittää 14 toimenpidettä naisyrittäjyyden edistämiseksi Suomessa.

Naisyrittäjyyttä pitää työryhmän mukaan edistää, koska se lisää työllisyyttä palvelualoilla ja varmistaa, että työpaikkoja löytyy myös maakunnista. Naiset kun eivät helpolla vaihda yrityksensä toimipaikkaa esimerkiksi perhesyistä. Ajatukset sisältyvät esitykseen, joka luovutettiin tänään kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkariselle.

Ministeriön työryhmä esittää neljäätoista tointa. Niihin kuuluu muun muassa vanhempainloman kustannusten jakaminen miesten ja naisten työnantajien välillä.

Ryhmä ehdottaa investointitukea muun muassa sosiaali- ja terveyspalveluita tuottaville yrityksille. Lisäksi palvelualoille tulisi perustaa oma pääomasijoitusrahasto.

Hankkeen tavoitteena on nostaa naisyrittäjien osuus koko yrittäjäkannasta Suomessa nykyisestä 33 prosentista 40 prosenttiin.

Naisten osuus yrittäjistä on Suomessa jo EU-maiden korkein. Maatalouden ulkopuolisista yrittäjiä oli vuonna 2003 Suomessa 213 000, naisia oli näistä 71 000.

Naisten yrittäjyys kasvaa siksi, että elinkeinorakenne muuttuu yhä palveluvaltaisemmaksi. Yksi syy on myös kotitalousvähennyksen voimaanastuminen, joka on lisännyt palvelualojen yritysten määrää. Lisäksi sosiaali- ja terveysaloilla on avattu markkinoita ja palveluja ostetaan nykyään yksityisiltä palveluntarjoajilta.

Nämä yritykset ovat usein naisten perustamia. Naiset ovat osallistuneet ja osallistuvat edelleen Suomessa perinteisesti paljon myös kaupan alan palveluyrittäjyyteen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme