Mainos
Mainos

Näitä joululahjoja toivotaan eniten

Tänä jouluna annetaan lahjaksi elämyksiä ja pehmeitä paketteja. Ökykalliit lahjat ovat jo vähän noloja.

Pukinkonttiin päätyviä joululahjoja harkitaan tänä vuonna entistä tarkemmin. Kun vielä viime jouluna panostettiin luksuslahjoihin, kalliisiin koruihin ja merkkilaukkuihin, nyt halutaan käytännöllisempiä paketteja.

Joululahjoihin aiotaan myös käyttää edellisvuotta vähemmän rahaa, kertoo Nordean kyselytutkimus.

- Tänä vuonna joka neljäs ilmoitti, että aikoo ostaa elämyksen tavaran sijaan. Eli siis hierontoja, kasvohoitoja, urheilua. Paljon puhutaan, että tavaraa on jo tarpeeksi, sanoo ekonomisti Tarja Svartström.

Joka kymmenes aikoo ostaa hyväntekeväisyyslahjan normaalin joululahjan sijaan. Lisäksi pukinkonttiin saattaa päätyä tänä vuonna erityisen paljon lahjakortteja, tai jopa silkkaa rahaa.

- Erityisesti viisi-kuusikymppiset haluavat nyt antaa rahalahjoja edellisvuotta enemmän, Svartström sanoo.

Ökyily poissa muodista

Kaiken kaikkiaan tänä jouluna hankinnat tehdään enemmän järki kuin tunnepohjalta.

Luksustuotteiksi miellettävät kalliit korut, laukut ja vaatteet ovat laskeva trendi.

Luksustuotteiden myynti on romahtanut koko maailmassa viidenneksen viime vuodesta, Euroopassa ja Yhdysvalloissa jopa neljänneksen, selviää World Luxury Association -ryhmittymän tilastoista.

Bling-blingillä brassailu on jo kerta kaikkiaan pois muodista.

Sokoksen ketjujohtaja Liisi Jauhon mukaan tämä ei ainakaan vielä ole vaikuttanut tavaratalojen jouluun valmistautumiseen.

- Ihan normaalisti ollaan toistaiseksi varauduttu. Kiivaimmat viikot ovat kuitenkin vasta edessä, joten vielä on vaikea arvioida, mitä pukinkonttiin halutaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme