Mainos
Mainos

Näitä kukkia suomalaiset ostavat naistenpäivänä

Naistenpäivä on kulta-aikaa kukkakaupoille.

Suosituin naistenpäivän kukka on punainen ruusu, sanovat Hillevi Tenninen helsinkiläisestä Kaisaniemen kukasta ja Päivi Mäkelä oululaisesta kukkakauppa Kanervasta.

Oulussa perinteinen tummanpunainen ruusu on ollut ostajien yleisin valinta, Helsingissä ovat käyneet kaupaksi myös vaaleanpunaiset ruusut.

Jyväskyläläisessä kukkakauppa Ruusupuussa on ruusujen lisäksi myyty orkideoita sekä kimppuja, joiden lomaan on pujotettu esimerkiksi jaloleinikkejä, neilikoita, helmililjoja ja krysanteemeja, kertoo myyjä Elina Pehkonen.

Turussa suosioon ovat nousseet kukkakauppa Pasadenan Seija Saikkosen mukaan ruusuvaltikat, jotka tehdään pitkistä, samanvärisistä ruusuista. Kukista leikataan irti lehdet ja niiden varret sidotaan yhteen, jolloin tuloksena on valtikan muotoinen kimppu.

Tavallisiin kukkakimppuihinsa turkulaiset ovat tahtoneet muun muassa gerberoita ja syreenejä. Myös suuria, valkoisia ruusuja on myyty punaisten lisäksi.

Usein ostajat tietävät, mitä tulevat naistenpäivänä kukkakaupasta hakemaan, mutta myyjät myös auttavat kysyttäessä.

– Aika paljon kysytään neuvoja. Me taas kysymme ostajalta, mikä on kukkien saajan lempiväri. Tulee saajalle iloa ja antajalle myös, kun hän tekee kukillaan toisen iloiseksi, Saikkonen sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme