Mainos
Mainos

Näitä paikkoja ammattikorkeakouluista erityisesti vähennetään

Ammattikorkeakoulujen aloituspaikkoja karsitaan suunniteltua vähemmän.

Opetus- ja kulttuuriministeriö päätti kouluja kuultuaan lieventää alkuperäistä tavoitettaan 130 aloituspaikalla. Kaikkiaan ammattikorkeakouluistamme poistuu 2 030 aloituspaikkaa vuoden 2015 loppuun mennessä. Ministeriön alkuperäinen tavoite oli vähentää 2 160 aloituspaikkaa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö lievensi aloituspaikkavähennyksiä 10-40 paikalla kaikkiaan viiden ammattikorkeakoulun kohdalla.

Lisäpaikkoja saivat lähinnä Jyväskylän, Kemi-Tornion ja Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulut. Ratkaisulla turvataan ministeriön mukaan näiden aluiden koulutustarjonnan monipuolisuus ja riittävyys.

Aloituspaikkavähennykset kohdistuvat alkuperäisen suunnitelman mukaan erityisesti kulttuurialalle, josta vähennetään 700 paikkaa. Paikkoja karsitaan myös matkailu-, ravitsemis- ja talousalalta sekä tekniikan ja liikenteen alalta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot