Mainos
Mainos

Nakkien kokkausta nakit silmillä? Käväise mieluummin grillillä

Pikkujouluaika on kiireistä aikaa myös palokunnille. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK muistuttaa, että usein palo-onnettomuudet johtuvat puhtaasti varomattomuudesta: joka kolmas palokuolema aiheutuu varomattomasta tulenkäsittelystä.

SPEKin johtaja Matti Orrainen kertoo esimerkkinä, että pitkäksi venähtäneen baari-illan jälkeen on huomattavasti turvallisempaa ostaa hiukopalaa grilliltä kuin ryhtyä valmistamaan sitä kotioloissa.

Väsyneelle kotikokille käy helposti niin, että uni tulee silmään juuri samalla hetkellä, kun nakit ovat levyllä lämpiämässä. Lopputulos voi tällöin olla erittäin huono.

Orrainen muistuttaakin, että kaikkea tulta pitää aina valvoa ja muistaa, että viimeinen sammuttaa kynttilät. Ulkotulet pitää muistaa sijoittaa tukevasti vähintään 3 metrin päähän seinistä ja kulkuväylistä, jätkänkynttilät vielä huomattavasti kauemmaksi.

Ensi lauantaina 24.11. alkaa valtakunnallinen paloturvallisuusviikko, 1.12. vietetään puolestaan pohjoismaista palovaroitinpäivää.

Katso video siitä, miten ei ainakaan tule toimia rasvapalon syttyessä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme