Mainos
Mainos

Näkövammaiset haluavat parempaa viranomaistiedotusta

Näkövammaisten keskusliitto vaatii, että näkövammaiset saisivat viralliset tiedonannot itseään koskevista hallintopäätöksistä ja niihin liittyvistä asiakirjoista itselleen soveltuvassa muodossa.

Nykylain mukainen pelkkä kirjallinen tiedonanto tiedoksianto hallintopäätöksistä ei liiton mukaan ole riittävä. Näkövammaisella tulisikin olla oikeus saada tieto suullisesti, sekä esimerkiksi äänitteenä tai pistekirjoituksella.

Perustuslaissa on säädetty muutoksenhakuoikeus esimerkiksi toimeentuloa tai itsenäistä suoriutumista sääteleviin hallinnollisiin päätöksiin. Liiton mukaan näkövammaisten mahdollisuus muutoksenhakuun on nykyisen tiedotuskäytännön vuoksi olennaisesti heikentynyt.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot