Mainos
Mainos

Nälkiintynyt kuutti raahautui talon pihaan – kuljetettiin Korkeasaareen

Pelastuslaitos sai tänä aamuna epätavanomaisen eläimen pelastustehtävän, kun nälkiintynyt kuutti oli raahautunut omakotitalon pihaan Uudellamaalla Raaseporissa.

Kuutti oli noussut merestä noin kymmenen metrin matkan omakotitalon pihaan.

12-kiloinen eläin oli pahoin nälkiintynyt. Pelastuslaitos siirsi kuutin kuljetuslaatikkoon, jossa se kuljetettiin Skeppsdalin löytöeläinkodin kautta Helsingin Korkeasaareen.

Korkeasaaren villieläinsairaalan eläintenhoitajan Laura Pullin mukaan eläinlääkärin tarkastuksessa kuutilla havaittiin haavaumia suun limakalvoilla. Se on runsaasti alipainoinen, sillä sen pitäisi painaa jo yli 20 kiloa. Kuuttia ruokitaan toistaiseksi ravinneliuoksilla.

Pulli kertoo, että Korkeasaareen tuodaan vuosittain muutamia kuutteja vammojen ja nälkiintymisten takia. Kulunut vuosi on ollut poikkeuksellinen, sillä tämänpäiväinen kuutti oli jo vuoden seitsemäs villieläinsairaalaan saapunut.

Kuutit pyritään palauttamaan hoidon jälkeen hylkeidensuojelualueelle.  

Korkeasaaren villieläinsairaalassa hoidetaan luonnonvaraisia orpoja ja loukkaantuneita eläimiä. Tällä hellyttävällä videolla kuuttia syötetään kalalla.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme