Mainos
Mainos

Nämä kunnat ovat Suomen kovimmat verottajat

Tuloverotus on tänä vuonna kaikkein kireintä Kiteen kunnassa. Keveimmin verotetaan Kauniaisissa.

Veronmaksajain Keskusliiton selvityksen mukaan keskipalkkainen palkansaajaperhe maksaa tänä vuonna Kiteellä 4 735 euroa enemmän tuloveroja kuin Kauniaisissa.

Perhe maksaa Kauniaisissa tuloveroja yhteensä 23 225 euroa ja Kiteellä 27 959 euroa.

Tuloveroihin lasketaan kunnallis- ja kirkollisvero sekä valtionvero, yleisradiovero ja sosiaalivakuutusmaksut.

Kireiden verottajien kärkijoukkoon kuuluvat Kiteen ohella Kauhajoki, Veteli, Siikajoki, Urjala, Outokumpu, Isojoki, Jalasjärvi, Reisjärvi ja Paltamo.

Kevyimpien verottajien ryhmään puolestaan kuuluvat metropoliseudulta Kauniaisten lisäksi Espoo, Helsinki, Vantaa ja Kerava. Muut kunnat kevyimpien verottajien joukossa ovat Eurajoki, Naantali, Kaarina, Lieto ja Rauma.

Maakunnista kireintä tuloverotus on keskimäärin Kainuussa ja Etelä-Pohjanmaalla, keveintä taas Uudellamaalla ja Satakunnassa.

Veronmaksajain Keskusliiton selvityksestä on vertailtu kunnallisia veroja Manner-Suomen kunnissa. Tuloverojen lisäksi selvityksessä vertaillaan kiinteistöveroja maakuntakeskuksissa ja pääkaupunkiseudun kunnissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme