Mainos
Mainos

Nämä ovat rekisteröidyn parisuhteen ja avioliiton erot

Rekisteröidyllä parisuhteella on monia samankaltaisuuksia avioliiton kanssa. Erot voidaan jakaa kolmeen kohtaan. 

Eduskunta äänestää iltapäivällä avioliittolain muuttamisesta sukupuolineutraaliksi.

1. Nimitys ja käsite: Nykylainsäädännön valossa rekisteröity parisuhde on kahden samaa sukupuolta olevan rekisteröity liitto.  Samalla tavoin avioliitto on laissa määritelty miehen ja naisen väliseksi liitoksi.

2. Nimioikeus: Rekisteröityyn parisuhteeseen ei sovelleta nimilain säännöksiä puolison sukunimestä. Se tarkoittaa sitä, että rekisteröidyssä parisuhteessa olevalla ei ole suoraa oikeutta puolisonsa kanssa samaan sukunimeen. Tämän voi kiertää käymällä läpi nimenmuutosprosessin.

3. Adoptio-oikeus: Rekisteröidyssä parisuhteessa olevat henkilöt eivät voi yhdessä adoptoida lasta. Nykyäänkin rekisteröidysssä parisuhteessa voi olla toisen osapuolen biologisia lapsia, jotka toinen parisuhteen osapuoli voi adoptoida perheen sisäisesti. Jompi kumpi voi adoptoida perheen ulkopuolelta yksin, mutta ulkopuolinen adoptio ei ole mahdollista rekisteröidylle parille.

Täsmennetty adoptio-oikeuden kohtaa 28.11.2014 klo 10:25

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme