Mainos
Mainos

Nämä pankit ovat suurimmat Suomessa – kahden kärki erottuu selvästi

Suomen Pankki alkaa julkaista tietoja pankkien ja muiden luottolaitosten markkinaosuuksista. Aiemmin tietoja on julkaissut Finanssiala ry, entiseltä nimeltään Finanssialan keskusliitto. Nyt julkaistut tiedot ovat viime vuoden joulukuulta. Suomalaisilla kotitalouksilla oli vuoden lopussa asuntolainoja 96 miljardin euron edestä Suomessa toimilta luottolaitoksilta.

​​​​​​​

Kaksi isointa erottuvat selvästi, OP Ryhmän osuus asuntolainakakusta on suurin, noin 39 prosenttia. Kakkosena on Nordea lähes 30 prosentilla ja kolmantena erottuu Danske Bank.

Tämän jälkeen muutaman prosentin siivut on Säästöpankkiryhmällä, Aktia Pankilla ja Handelsbankenilla. Vuonna 2006 perustetulla S-Pankilla on asuntolainoista noin kahden prosentin markkinaosuus. 

Tilanne vuoden takaiseen verrattuna on lähes ennallaan. Säästöpankkiryhmä on kasvattanut osuuttaan 3,9 prosentista 5,1 prosenttiin.

Yrityslainapuolellatilanne on kärjessä samanlainen. Kaksi suurinta ovat OP sekä Nordea ja niiden jälkeen tulee tasainen kolmikko Danske Bank, Handelsbanken ja Kuntarahoitus.

Kuntarahoitus on kuntien, Kevan ja valtion omistama laitos, joka rahoittaa kuntasektoria ja sosiaalista asuntotuotantoa.

Myös kansalaisten yhteensä 154,7 miljardin euron talletuksissa kolmen kärki on sama. Yleisön talletuksista 37 prosenttia oli OP Ryhmän pankeissa. Nordean osuus oli 26 ja Danske Bankin 14,3 prosenttia.

Suomen Pankki julkaisee tietoja tästä eteenpäin kaksi kertaa vuodessa, kesäkuun ja joulukuun lopun tilanteesta.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot