Mainos
Mainos

Namibian-suurlähettiläs kotiutetaan Suomeen

Suomi on kutsunut Namibian pyynnöstä suurlähettiläänsä kotiin Windhoukista. Syynä on Namibian ilmaisema luottamuspula suurlähettiläs Kari Karankoa kohtaan. Namibialaislehden mukaan Karanko on arvostelullaan suututtanut maan johtoa.

Kari Karanko

Suurlähettiläs Kari Karanko on parhaillaan lomalla, ja hän siirtyy uusiin tehtäviin ulkoasiainministeriössä elokuun alussa. Hänen uusista tehtävistään ei ole annettu tarkempaa tietoa. Karanko toimi Suomen Namibian-suurlähettiläänä vajaat kaksi vuotta.

Uuden suurlähettilään nimittämisprosessi kestää arviolta 2-3 kuukautta. Tuona aikana Suomen Namibian-edustuston virkaiältään vanhin virkamies toimii va. asiainhoitajana.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja on keskustellut asiasta Namibian hallituksen kanssa, ja yhdessä on todettu, että tapauksella ei ole vaikutusta Suomen ja Namibian perinteisesti hyviin suhteisiin.
(MTV3)
Suomi-Namibia -seuran www-sivuilta Namibia-tietoa

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme