Mainos
Mainos

Näpistelijöille uudenlainen sakkopalvelu

Poliisin määräämistä sakoista ei tulevaisuudessa ehkä selviä varattomanakaan ilman seuraamuksia. Oikeusministeriön toimikunta esittää uudenlaista sakkopalvelua.

Uutta rangaistusmuotoa sovellettaisiin esimerkiksi ihmisiin, jotka ovat saaneet poliisilta vähintään neljät sakot samasta pikkurikoksesta, mutta heiltä ei saada perittyä sakkoja.

Ylijohtaja Jarmo Littunen oikeusministeriöstä uskoo, että sakkopalvelulla voitaisiin puuttua näpistelyn syihin ja ehkäistä näin rikoksen uusimista.

– Ajatuksena on, että tähän kuuluisi jonkinlainen päihdehuolto. Joissakin tapauksissa siinä voisi olla velkaneuvontaa.

Sakkopalveluun voitaisiin määrätä myös perinteisiä sakkovankeja, jotka nyt suorittavat tuomioistuimen määräämät sakot vankilassa.

Littusen mukaan sakkopalvelua suorittavien määrä voisi vuositasolla olla ainakin satoja ihmisiä.

Lisäksi toimikunta ehdottaa nuorille tehostettua yhdyskuntapalvelua, jonka tarkoituksena olisi paimentaa alle 21-vuotiaita kaidalle tielle. Tämä koskisi esimerkiksi toistuvasti varkauksiin, pahoinpitelyihin ja rattijuopumukseen syyllistyneitä nuoria.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot