Mainos
Mainos

Näpit irti, sanoo joka viides nuori mies

Miesten kokema seksuaalinen häirintä on yllättävän yleistä Suomessa. Joka kahdeksatta miestä on ahdisteltu.

Nuorista miehistä seksuaalista häirintää on kokenut jopa joka viides, kertoo Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalainen.

Luvut perustuvat sosiaali- ja terveysministeriön teettämään Tasa-arvobarometriin.

Kansainväliset tutkimukset kertovat miesten kokeman häirinnän lisääntymisestä, mutta Suomesta ei aiempaa vertailukelpoista tietoa ole olemassa.

Häirinnän määrittely helpottui lakiuudistuksen myötä

Tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen kertoo Sunnuntaisuomalaisessa, että miesten kokemaa häirintää aiotaan jatkossa selvittää säännöllisesti.

Mäkisen mukaan seksuaalisen häirinnän määritteleminen ja tunnistaminen on ollut vaikeaa. Nyt asiaan on helpompi puuttua, sillä kesäkuun puolivälissä voimaan astunut uusi tasa-arvolain tarkennus antaa häirinnälle määritelmän.

Uuden lain mukaan seksuaalista häirintää ovat fyysisen epätoivotun koskettelun lisäksi myös sanalliset rivoudet ja jopa härskit eleet.

Poliisissa tehdyn tutkimuksen mukaan jopa joka viides miespoliisi on kokenut työssään seksuaalista häirintää. Myös esiintyvien taiteilijoiden työssä eriasteinen seksuaalinen häirintä on yleistä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme