Mainos
Mainos

Napostelu yleistynyt

Virvoitusjuomien nauttiminen on kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa.

Suomalaiset korvaavat yhä useammin ateriansa välipalalla. Kansanterveyslaitoksen Ravitsemuskertomuksen mukaan suomalainen aikuinen syö keskimäärin kuusi kertaa päivässä ja saa jopa kolmasosan päivän energiastaan välipaloista ja iltapalasta.

Makeisia ja suklaata syödään yhä enemmän ja yhä suurempi osuus päivittäisestä kalorimäärästä tulee juomista. Esimerkiksi virvoitusjuomia juodaan kaksi kertaa enemmän kuin kymmenen vuotta sitten. Makea maistuu nuorison lisäksi myös aikuisille. Etenkin nuoret aikuiset saavat ravinnostaan sokeria selvästi suosituksia enemmän.

Kuidun saanti sen sijaan näyttää jäävän suosituksia vähäisemmäksi, vaikka ruisleipä onkin muodikas terveystuote. Ainoastaan itäsuomalaiset naiset saavat riittävästi kuitua ravinnostaan.

Kansanterveyslaitoksen tänään julkistettuun Ravitsemuskertomukseen on koottu tuoretta tilasto- ja tutkimustietoa useista tietolähteistä. Siinä kuvataan suomalaiset ruokailutapojen muutoksia ja niiden terveysvaikutuksia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme