Mainos
Mainos

Näppivirhe ja perätön pommiuhka aiheuttivat suurevakuoinnin jouluruuhkassa

Keravan Prisman tavaratalo jouduttiin evakuoimaan kesken joulun ostoskiireiden.

MTV3 Uutisten saamien tietojen mukaan evakuoinnin aiheutti kaksi samaan aikaan tapahtunutta hälytystä, joista molemmat osoittautuivat perättömiksi. Kauppakeskuksen pihalla oli useita poliisi- ja paloautoja ja tilanne sekava.

Poliisin mukaan tilanne alkoi, kun Alkoon tuli ilmoitus pommiuhkasta. Silminnäkijän mukaan tilanne kauppakeskuksessa oli sekasortoinen ja paikalta poistuttiin nopeasti.

Keski-Uudenmaan poliisi kertoo, ettei paikalta kuitenkaan löydetty pommia. Myöskään ilmoittajaa ei ole toistaiseksi tavoitettu.

Samaan aikaan Prismassa tapahtui henkilökunnan "näppihäiriön" takia aiheeton palohälytys. Se aiheutti hälytyksen automaattisessa palohälytysjärjestelmässä.

Marketissa asioinut MTV3:n toimittaja kertoi aiemmin, että hätätilanteesta tiedotettiin automaattisella ääninauhalla.

– Sisätiloissa pyörii nauha, jossa kehotetaan poistumaan rakennuksesta turvallisuussyistä. Juttelin äsken muutaman myyjän kanssa, mutta he eivät tiedä tilanteesta mitään. Värjöttelevät tuossa ulkona kevyissä vaatteissa, toimittajamme Kati Savander kertoi paikanpäältä.

Poliisi korostaa, että molemmat hälytykset olivat aiheettomia eikä vaaraa ole.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme