Mainos
Mainos

Narkolepsiakorvauksia lähes 80:lle

Ainakin 78 sikainfluenssarokotteen jälkeen narkolepsiaan sairastunutta lasta ja nuorta saa korvauksia, kertoo Lääkevahinkovakuutuspooli.

Tilapäisen haitan ennakkokorvaus on 8 700 euroa. Lisäksi maksetaan erikseen pysyvän haitan ennakkokorvausta. Lopullisen korvauksen määrään vaikuttavat vahingon laatu ja vaikeusaste sekä erityisesti sairastuneen ikä. Kaikkiaan erilaisia haittaluokkia on 20.

Alaikäisen pysyvän haitan korvaus maksetaan kahdessa erässä, joista jälkimmäisen saa, kun tulee täysi-ikäiseksi.

– Esimerkiksi 10-vuotias saa nyt ennakkokorvauksina yhteensä 11 700 euroa ja lisäksi 18 vuotta täytettyään tuolloista haittaluokkansa perusmäärää vastaavan korvauksen. Narkolepsiaan sairastuneen 18-vuotiaan ennakkokorvaukset nyt ovat 22 300 euroa, kertoo yksikönjohtaja Asko Nio tiedotteessa.

Myös sairaudesta aiheutuneet hoito-, matka- ja lääkekulut korvataan. Vanhemmat voivat saada korvauksia hoitokustannuksista ja ansionmenetyksistä.

Lääkevahinkovakuutuspooliin on saapunut reilut 110 vahinkoilmoitusta. Tässä vaiheessa 78 hakemuksista johtaa korvauksiin. Muiden ilmoitusten selvittelyä jatketaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot