Mainos
Mainos

Narkolepsialasten lääkekorvaukset viipyvät

Narkolepsiaan sairastuneet lapset joutuvat vielä odottamaan lääkekorvauksia. Lääkkeiden korvaaminen saattaa vaatia erillisen poliittisen päätöksen.

- Tämä tuntuu olevan äärimmäisen vaikea kysymys, sanoo osastopäällikkö Aino-Inkeri Hansson sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Kela-korvauksista päättävällä lääkkeiden hintalautakunnalla ei ole valtuuksia tehdä asiassa mitään, koska lääkkeillä ei ole myyntilupaa lapsille. Myyntilupaa ei voi myöskään saada, koska niitä ei voi testata lapsilla.

Hansson uskoo, että voitaisiin löytää jokin sivutie, ellei asiaa muuten saada kuntoon. Jos lääkkeitä korvataan erikseen jollekin ryhmälle, asiasta on tehtävä poliittinen päätös. Siinä voivat tulla EU-säännökset vastaan.

Ministeriön asettama työryhmä valmistelee parhaillaan narkolepsian hyviä hoitokäytäntöjä. Ryhmän odotetaan pohtivan myös lääkehoidon ongelmia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme