Mainos
Mainos

Narkolepsian ja rokotteen yhteyttä kaivellaan Lontoossa

Pandemrix-rokotteen ja narkolepsian mahdollista yhteyttä pohditaan tällä viikolla Lontoossa. Euroopan lääkeviraston EMA:n kokous kestää maanantaista torstaihin.

EMA on ottanut etenkin Suomessa ja Ruotsissa ilmi tulleet epäilyt siinä määrin vakavasti, että se ilmoitti ottavansa ohjat tutkimuksissa. Tarkoituksena on selvittää, onko Euroopassa laajasti käytetty Pandemrix-influenssarokote voinut aiheuttaa harvinaisen nukahtamissairauden puhkeamista. Toistaiseksi syy-yhteyttä ei ole todettu.

Epäilyjä on raportoitu vain muutamasta maasta, vaikka rokotetta on annettu yli kymmenessä. Selvityksissä etsitään muita mahdollisia syitä narkolepsiatapausten lisääntymiseen. Myös tehdyt narkolepsiadiagnoosit käydään tarkasti läpi.

EMA päättänee tällä viikolla muun muassa siitä, millaisia selvityksiä asiassa tarvitaan. Lisäksi on tarkoitus pohtia aikatauluja.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme