Mainos
Mainos

Narkolepsiavahinkojen korvauksista päätetään syksyllä

Oikeuskansleri Jaakko Jonkan tehtäviin ei kuulu ottaa kantaa korvausten maksamiseen narkolepsiavahinkojen kohdalla. Pandemrix-rokotteen vuoksi narkolepsiaan sairastuneiden lasten ja nuorten mahdollisesti saamista korvauksista päätetään syyskuun puolella.

Euroopan lääkevirasto EMA julkaisi heinäkuussa kannanoton Pandemrix-rokotteen ja narkolepsiatapausten välisestä yhteydestä. EMA totesi, että suomalaisten ja ruotsalaisten tutkimusten mukaan yhteys oli olemassa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) sekä Lääkevahinkovakuutuspooli tutustuvat nyt EMA:n ratkaisuun ja arvioivat tilannetta sen pohjalta. THL julkaisee elokuun lopussa narkolepsiatyöryhmän loppuraportin, minkä jälkeen Lääkevahinkovakuutuspooli tekee oman ratkaisunsa rokotteen ja narkolepsian välisestä yhteydestä syyskuun alussa.

Yksittäisiä korvauspäätöksiä Lääkevahinkovakuutuspooli ratkoo oman yleisen ratkaisunsa jälkeen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot