Mainos
Mainos

Närpiön kunta pyörii maahanmuuttajien voimin

Samaan aikaan kun moni kunta kieltäytyy ottamasta vastaan pakolaisia, joissakin kunnissa ei enää pärjätä ilman ulkomaista työvoimaa.

Etenkin maaseudun muuttotappiokunnissa maahanmuuttajat nähdään ainoana keinona selvitä tulevaisuudessa, kun oma nuoriso kouluttautuu ja valuu kasvukeskuksiin.

Esimerkiksi Närpiössä kasvihuoneiden työvoimasta jo kaksi kolmasosaa on maahanmuuttajia. Kasvihuoneissa työskentelee yhteensä parituhatta työntekijää.

- On tärkeää, että saamme työvoimaa ulkomailta. Uskon, että tulevaisuudessa koko Suomi on riippuvainen ulkomaisesta työvoimasta, kertoo yrittäjä Gunilla Sigg.

Pienessä maaseutukunnassa on reilut 9000 asukasta, heistä yli tuhat on maahanmuuttajia.

Parikymmentä vuotta sitten tulivat ensimmäiset pakolaiset Vietnamista, sittemmin väkeä on virrannut eri puolilta maailmaa.

Katso Outi Airolan juttu Närpiöstä (Seitsemän uutiset 21.11.2009)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot