Mainos
Mainos

Nato alkanut kiinnostaa Vanhasta

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) mukaan Naton päätöksentekoon osallistuminen olisi Suomelle hyödyllistä muttei kuitenkaan välttämätöntä. Hän ei halua sulkea ovea Suomen Nato-jäsenyydeltä kokonaan.

Vanhanen sanoi tänään Suomen Atlantti-Seuran tilaisuudessa Helsingissä, että ulkopolitiikan liikkumatilaa ei kannata omatoimisesti rajata sanomalla Natolle etukäteen "ei" hamaan tulevaisuuteen saakka.

Ajankohtaista liittymisen pohdinta ei hänen mukaansa kuitenkaan ole. Vanhanen puhui tapansa mukaan siten, että hänen todellisesta kannastaan oli hyvin vaikea tehdä päätelmiä.

- Ehkä kuvaavaa tämän hetken keskustelulle on se, että tänä vuonna luultavasti ei olisi ollut tarvetta pohtia asiaa ilman nimenomaista kutsua tänne, Vanhanen sanoi.

Tämä tarkoitti ilmeisesti sitä, että Vanhanen itse ei olisi kokenut pohdintaa tänä vuonna tarpeelliseksi, jollei häntä olisi kutsuttu paikalle. Vanhanenhan käyttää itsestään puhuessaan usein kolmatta persoonaa, kuten "pääministeri ei voi".

Puheessaan Vanhanen visioi myös "G-3:a", johon kuuluisivat Yhdysvallat, Kiina ja EU. Vanhasen mukaan nykyisin tärkeimmät päätökset tehdään ehkä Kiinan ja Yhdysvaltain muodostamassa G-2:ssa ja Euroopan unionin pitäisi omalla painoarvollaan pyrkiä rinnastamaan itsensä niihin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme