Mainos
Mainos

Suomen Nato-jäsenyyden vaikutuksia arvioidaan myös ulkomaisin voimin

Selvityksen mahdollisen Nato-jäsenyyden vaikutuksista Suomelle laatii neljä asiantuntijaa.

Suomesta arviota kirjoittavat Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen ja eläkkeellä oleva suurlähettiläs René Nyberg.  

Lisäksi selvityksen laadintaan osallistuvat eläkkeellä oleva suurlähettiläs Mats Bergquist Ruotsista ja ranskalainen Francois Heisbourg, joka toimii puheenjohtajana Kansainvälisessä strategiantutkimusinstituutissa (IISS) sekä Geneven turvallisuuspolitiikan keskuksessa (GCSP), kerrotaan ulkoministeriöstä.  

Hallitusneuvotteluissa sovittiin erillisen Nato-jäsenyysarvion tekemisestä ulko- ja turvallisuuspoliittisen selvityksen yhteydessä. Molempien selvitysten on määrä valmistua tänä keväänä.    

Bergquist toimi Ruotsin Helsingin-suurlähettiläänä 1990-luvulla. Nyberg on puolestaan toiminut Suomen suurlähettiläänä Moskovassa ja Berliinissä.  

Pitkän kansainvälisen tutkijauran tehnyt Heisbourg on toiminut aiemmin myös diplomaattina ja Ranskan puolustusministerin neuvonantajana.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme